// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Estetski pedikir u Novom Sadu, a verujemo i u celoj Srbiji i svetu, radi se po istom principu, manje više u isto vreme (osim ako ne živite u mestu gde imate 365 dana sunca) i iz istog razloga. Razlog je veoma jednostavan – da bi imali estetski lepa stopala. U ovom blogu pisaćemo malo detaljnije celu proceduru.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Ko radi estetski pedikir?

Estetski pedikir rade u 99% slučajeva samo pripadnice lepšeg pola. Mlade devojke počinju sa estetskim pedikom oko 16-te godine (ranije uglavom nemaju potrebu za tretmanom) i taj trend se nastavlja do dama starijeg doba. Ukoliko muški idu na pedikir, oni uglavnom rade medicinski pedikir jer je njihovim stopalima i noktima potrebno više pažnje ako ne idu redovno na pedikir. Ukoliko muški idu redovno na pedikir, onda mogu i oni na estetski pedikir. Uglavnom ih je bez razloga sramota da kažu da idu na estetski pedikir (jer smatraju da je samo za žene) pa je to razlog uglavom da i dalje rade samo medicinski pedikir.

Kada se radi estetski pedikir?

Estetski pedikir može da se radi tokom cele godine. Nažalost, ljudi ga povezuju samo za leto i period kada šetamo bosi ili u obući gde su nam stopala otvorena. Ovo je generalno pogrešno razmišljanje jer ova vrsta pedikira predstavlja i negu stopala i noktiju koju bi trebali da održavamo tokom cele godine. Ali eto, i u ovom slučaju se pokazalo da je većini ipak bitnije da estetika bude ispred higijene i zdravlja. Ukoliko bi u ostalom periodu osim leta dolazili na medicinski pedikir – onda bi to bilo u potpunosti u redu i to je nešto što bih vam svaki ekspert savetovao.

Kako izgleda tretman estetskog pedikira?

Tretman estetskog pedikira traje svega 45 minuta ukoliko vam radi profesionalac sa najsavremenijom opremom kao što je slučaj kod nas u Studiju Kinesthetic. Sada ćemo proći detaljno svaki korak rada...

Omekšavanje stopala

Stopala je potapaju u toplu kupku u kojoj se nalazi morska so. Morska so je bogata mineralima koji pomažu da se koža omekša i nahrani. Posle nekoliko minuta, stopala se vade iz kadice i umotavanju u peškir kako bi ostala vlažna, mekana i spremna za obradu.

Sređivanje stopala

Ukoliko se nalaze zadebljanja na stopalima, potrebno ih je ukloniti. Laganim pokrenima nožića, svako zadebljanje se uspešno odstranjuje. Potom se na svim mestima radi poliranje kako bi celo stopalo imalo jednak, lep i pravilan oblik.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Sređivanje noktiju

Krećemo od noktiju: Potrebno je skrati dužinu noktiju. Nokti se pravilno seku sa canglama i pod određenim uglom. Ne smemo ih ni previše skratiti kako se osnova nokta ne bi oštetila. Palac može biti najproblematičniji, ali treba paziti i na ivice ostalih noktiju kako ne bi došlo do urastanja noktiju. Ukoliko idete u profesionalan salon, sa turpijom će vam srediti i nokatnu ploču i samu dužinu noktiju do perfekcije.

Sređivanje kože oko noktiju

Koža oko noktiju ili kutikula je tu da štiti koren nokta i da ne dozvoli bakterijama da prođu u organizam. Veoma je bitno ukloniti višak sloja kutikule tokom estetskog ili medicinskog pedikira.

Sređivanje zanoktica

Ukoliko postoje zanoktice, potrebno ih je ukloniti jer mogu dovesti do zapaljenja. Zanoktice se uklanjaju metalnim pogurivačem za zanoktice.

Pred sam kraj - masaža stopala

Nanosi se specijalan losion ili krema za masažu stopala. Koža posle ostaje meka, hidrirana i zdrava. Naravno uz to, sam postupak je jako prijatan i opuštajući.

Lakiranje noktiju za sam kraj

Odaberite vašu boju i pedikirka će vam je bez greške naneti na nokte. Savet je uraditi gel lak jer će ostati duže na noktima i izgledaće još lepše i urednije.

Zašto se radi estetski pedikir?

Na ovo pitanje, mislimo da će odgovor dati svako sam za sebe. Ono što je praksa pozakala je da uglavom žene vole da im stopala i nokti budu sređeni u svakom trenutku tokom leta kako bi bile spremne za svaku papuču, sandalu ili štiklu.
Ukoliko se tokom tretmana estetskog pedikira otkrije određena problematika ili da je stopalu potrebna dodatna nega i tretman, obavezno je da se prvo uradi medicinski pedikir kako bi se sve dovelo u red, a potom pređe na estetski.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Za posetu našem salonu zakažite termin pozivom na broj 063 254 824, ili preko Vibera, WhatsAppa ili Telegrama.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad