// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Kada je u pitanju održavanje lepote stopala, pedikir je ključan korak u očuvanju zdravlja i izgleda stopala. Međutim, u moru različitih vrsta pedikira, često možemo biti zbunjeni kad se suočimo s izborom između klasičnog i medicinskog pedikira. Da bismo razumeli šta je najbolje za naše potrebe, važno je razumeti razlike između ove dve vrste tretmana.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Klasični pedikir: Estetski užitak

Klasični pedikir je tretman koji većina ljudi poznaje. Ovo je standardni tretman za negu stopala koji se obično sprovodi u salonima lepote. Evo nekoliko ključnih karakteristika klasičnog pedikira:

  • Uklanjanje mrtve kože: Klasični pedikir uključuje potapanje stopala u toplu kupku kako bi se omekšala koža, nakon čega se mrtva koža uklanja pomoću pilinga ili turpije.
  • Oblikovanje noktiju: Nokti se oblikuju, skraćuju i po potrebi poliraju kako bi se postigao željeni oblik.
  • Piling i masaža: Nakon obrade noktiju i kože, često sledi piling kako bi se dodatno uklonile mrtve ćelije kože, a zatim masaža stopala kako bi se opustili mišići i poboljšala cirkulacija.
  • Nanos laka za nokte: Na kraju se nanosi lak za nokte u boji po izboru, pružajući estetski završen izgled.

Medicinski pedikir: Zdravlje i funkcionalnost

Za razliku od klasičnog pedikira koji se fokusiran na estetiku, medicinski pedikir ima više zdravstveni pristup. Evo nekoliko ključnih karakteristika medicinskog pedikira:

  • Skočni tretman: Medicinski pedikir često se preporučuje osobama sa medicinskim problemima stopala poput kurjih očiju, žuljeva, uraslih noktiju ili gljivičnih infekcija. Stručnjaci za stopala (pedikirke) mogu pružiti posebne tretmane za te probleme, poput uklanjanja žuljeva ili obrade uraslih noktiju.
  • Analiza stopala: Pedikirka može izvršiti temeljnu analizu vaših stopala kako bi identifikovao bilo kakve probleme ili abnormalnosti u strukturi ili funkciji stopala.
  • Prilagođeni tretmani: Na temelju analize, pedikirka može preporučiti prilagođene tretmane i terapije kako bi se rešili specifični problemi ili kako bi se sprečile buduće komplikacije.
  • Edukacija: Pedikirka može pružiti korisne savete o pravilnoj nezi stopala i preventivnim merama za održavanje zdravlja stopala.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Koja je razlika za vas?

Klasični pedikir i medicinski pedikir imaju različite svrhe i pristupe, pa je važno odabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i ciljevima. Ako želite estetski užitak i opuštajući tretman, klasični pedikir može biti savršen izbor. Međutim, ako imate specifične zdravstvene probleme stopala ili želite preventivno delovati na njih, medicinski pedikir je bolji izbor.

Nemojte oklevati konsultovati se sa našim kvalifikovanim pedikirkama kako biste dobili savet o tome koji bi tretman bio najbolji za vas. Bez obzira na vaš izbor, redovno održavanje stopala ključno je za zdravlje i dobrobit vaših stopala.

Termine tretmana možete zakazati pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama. Ukoliko želite dragu osobu da iznenadite i obradujete tretmanom u Studiju Kinesthetic, pozovite nas i informišite se o kupovini vaučera.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad