// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Svake godine, 8. marta, svet slavi Međunarodni dan žena - dan posvećen ženama širom sveta, njihovim dostignućima, borbi za rodnu ravnopravnost i priznavanju njihovog doprinosa društvu. Ovaj dan predstavlja priliku da se odaju počast ženama svih doba, kultura i profila, kao i da se podstakne dalji napredak u ostvarivanju jednakosti polova.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

U današnjem blogu nećemo vam govoriti o tome šta sve možemo mi iz Salona Kinesthetic da uradimo za vas, odnosno vašu lepotu i zdravlje. Rešili smo da danas odamo počast svim ženama sveta koje su izdabrale 8. mart kao svoj dan - Međunarodni dan žena.

Poreklo Međunarodnog dana žena

Međunarodni Dan Žena ima duboke korene u istoriji borbe žena za prava i priznanje. Ovaj dan datira još iz ranih 20. veka, kada su žene širom sveta počele organizovati proteste i zahtevati bolje uslove rada, pravo glasa i priznavanje svojih prava. Odluka da se 8. mart označi kao Međunarodni Dan Žena doneta je 1910. godine na Drugoj internacionalnoj konferenciji žena u Kopenhagenu, a od tada je postao simbol borbe za emancipaciju žena.

Dostignuća i borba

Međunarodni dan žena nije samo dan slavlja, već i podsećanje na mnoge izazove s kojima se žene suočavaju širom sveta. Iako su postignuti značajni pomaci u ostvarivanju rodne ravnopravnosti, još uvek postoji mnogo posla koji treba obaviti. Žene se i dalje suočavaju sa diskriminacijom na radnom mestu, nasiljem u porodici, nedovoljnom zastupljenošću u politici i drugim sferama društva. Međunarodni dan žena stoga predstavlja priliku da se podigne svest o tim problemima i podstaknu akcije ka njihovom rešavanju.

Slavljenje snage i osmeha

Ipak, Međunarodni dan žena nije samo dan borbe i podsećanja na nejednakosti. To je takođe prilika da se slave snaga, hrabrost i dostignuća žena širom sveta. To je dan kada se odaje počast majkama, suprugama, sestrama, prijateljicama i koleginicama - ženama koje svakodnevno doprinose svojim zajednicama i društvu u celini. To je dan kada se ističu primeri inspirativnih žena koje su svojim radom i zalaganjem promenile svet.

Nastavak putovanja ka ravnopravnosti

Dok slavimo Međunarodni dan žena, važno je imati na umu da je borba za rodnu ravnopravnost kontinuirani proces. Potrebno je raditi na promovisanju jednakih prava, prilika i dostojanstva za sve žene, bez obzira na njihovu rasu, religiju, seksualnu orijentaciju ili socio-ekonomski status. To zahteva angažovanje cele zajednice, muškaraca i žena, kako bi se izgradilo društvo koje ceni i poštuje sve svoje članove.

Na kraju...

Međunarodni dan žena je prilika da se odamo počast ženama širom sveta i podstaknemo dalji napredak ka rodnoj ravnopravnosti. To je dan kada se ističu dostignuća žena, ali i podseća na izazove s kojima se suočavaju. Neka ovaj dan bude podsticaj da se nastavi borba za bolje sutra, u kojem će svaka žena imati priliku da ostvari svoje puno potencijale i doprinese boljem svetu za sve nas.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Podsećamo vas da osmomartovska akcija sa popustom od 10% na sve naše tretmane i dalje traje, do 10. marta, i pozivamo vas da na vreme zakažete tretman za sebe ili dragu osobu pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad