// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zimu najviše osete stopala, ruke i lice. U ovom blogu pažnju posvećujemo stopalima.

Obično stopala zimi zanemarujemo, jer njih nije dovoljno samo ugrejati. Razlog je taj što stopala nose teret tela dok svakodnevno koračamo, trčimo ili se bavimo raznim drugim aktivnostima. Samo ako ih negujemo, biće zdrava.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Zima sa sobom donosi vlagu i hladnoću, te iziskuje grejanje veštačkim izvorima toplote kao što je centralno grejanje. Takvi uslovi mogu biti zamorna za vaša stopala. Iako na stopala više obraćamo pažnju leti kada su vidljivija, nega kože stopala ne sme izostati ni zimi, jer zatvorena obuća može dovesti do pojave žuljeva, tvrde, ispucale i suve kože. Ujendo se pojačano znoje, ali i perutaju i svrbe.

Kako ne biste imali problema sa stopalima u vidu gljivičnih infekcija i zadebljalih peta, važno je uspostaviti adekvatnu higijenu i negu stopala, a mi u Studiju Kinesthetic ćemo vam pomoći u tome.

Od nege stopala do vrste čarapa za nošenje, postoji mnogo saveta i trikova koji će pomoći vašim stopalima da ostanu u formi tokom zimskih meseci.

Evo nekoliko saveta za negu tokom zime:

  1. Topla voda: Izbegavajte dugo izlaganje stopala vrućoj vodi, jer ona dodatno isušuje kožu. Umesto vruće koristite mlaku vodu.
  2. Hidratacija: Koristite bogate hidratantne kreme ili losione, koje ćete naneti posle tuširanja, dok su stopala jos uvek malo vlažna, kako bi koža što lakše i bolje upila hidratantne sastojke. Ne smete zanemariti ni svoje nokte koji su sastavni deo stopala, jer iako se ne vide, i njima je potrebna adekvatna nega. Možete ih ispolirati i namazati nekim od ulja za jačanje noktiju.
  3. Masaža stopala: Praktikujte povremene masaže stopala kako bi ste poboljsali cirkulaciju i opustli mišiće.
  4. Nošete toplih čarapa i obuće: Loša i neudobna obuća nikada nije dobar izbor po bilo kom vremenu, a može biti posebno problematična zimi. Razlog je taj što preuske cipele mogu uticati na dotok krvi u stopala, a to može dovesti do toga da se stopala vrlo lako ohlade, a u ekstremnim slučajevima mogu doprinetu stvaranju promrzlina. Sa druge strane cipele koje su prevelike omogućiće pomeranje stopala i izazvati trenje. Trenje stvara rane i plikove koji će neizbežno dovesti do pojave bola. Kasnije dolazi do stvaranja tvrde kože tokom zarastanja iste.

Ukoliko vaše čizme ili cipele nisu vodootporne, postoji velika šansa da vam se noge pokvase. U svakoj situaciji treba da ih osušite i očistite, a potrudite se da obavezno imate uz sebe i dodatni par čarapa.

Kada birate čarape za zimu, uvek se odlučite za one koje su napravljene od prirodnih materijala kao što su pamuk ili vuna, jer će ovi prirodni materijali bolje upiti vlagu. Na taj način suzbićete mogućnost znojavih i hladnih stopala, a dodatni plus je što će stopala bolje mirisati.

Ukoliko imate kurje oko, bradavice, urasle nokte i slične promene na stopalima, nemojte pokušavati da ih sami uklonite. Ovakve promene, pored pravilne nege, zahtevaju i lečenje. Studio Kinesthetic očekuje vaš poziv.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Preporučujemo da jednom nedeljno praktikujete spa veče gde ćete se posvetiti svojim stopalima:

  1. Prvo potopite noge u mlaku kupku, dodajte u vodu morsku so i par kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja. Uživajte u kupki narednih 10-15 minuta.
  2. Obrišite stopala peškirom, ali ne u potpunosti, da bi ostala donekle vlažna.
  3. Nanesite piling koji će pomoći da se ukloni odumrli, površinski sloj kože. Piling ravnomerno utvrljavajte par minuta.
  4. Nanesite masnu hidratantnu kremu i obujte čarape.
  5. Ujutru, nakon buđenja uradite masažu stopala, kako biste pospešili cirkulaciju i pripremili sebe i svoja stopala za novi dan.

Isprobajte, osećaj je fenomenalan.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad