// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Uživanje u savršeno uređenim noktima i negovanom izgledu stopala nije rezervisano samo za posete salonima. Održavanje pedikira kod kuće može biti jednostavno i efikasno uz nekoliko korisnih saveta. U nastavku pročitajte kako možete produžiti svežinu i lepotu vaših stopala između poseta salonu.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Redovno pranje i hidratacija

Prvo pravilo za održavanje pedikira kod kuće je redovno pranje stopala. Topla voda i blagi sapun su ključni za održavanje higijene i sprečavanje nastanka neželjenih bakterija. Nakon pranja, ne zaboravite da temeljno osušite stopala, posebno između prstiju, kako biste sprečili nastanak gljivica.

Hidratacija je takođe ključna. Koristite kvalitetnu hidratantnu kremu za stopala i masirajte je u kožu stopala redovno, posebno nakon tuširanja ili kupanja. To će održati kožu mekom, hidriranom i spremnom za svakodnevne izazove.

Skraćivanje noktiju i nega zanoktica

Redovno skraćivanje noktiju je važno kako bi se sprečilo urastanje noktiju i očuvala njihova čistoća. Koristite prave alate - kvalitetne makaze ili klešta za nokte - i sečite ravno preko nokta kako biste izbegli urastanje. Takođe, ne zaboravite na negu zanoktica. Blagi piling oko noktiju može pomoći u održavanju zdrave kože i sprečavanju suvoće ili oštećenja.

Redovno lakiranje i čišćenje

Ako volite da nosite lak na noktima, redovno osvežavanje laka je ključno. Pre nanošenja novog sloja, obavezno uklonite prethodni koristeći neagresivno sredstvo za skidanje laka kako biste izbegli oštećenje noktiju.

Takođe, čišćenje stopala je važno. Koristite blagu turpiju za pete kako biste uklonili tvrdu kožu ili eventualne žuljeve. To će održati vaša stopala mekšima i sprečiti stvaranje neugodnih oštećenja.

Nošenje udobne obuće

Nije dovoljno samo održavati pedikir kod kuće - važno je voditi računa i o obući koju nosite. Nošenje udobne obuće, posebno onda kada provodite dugo vreme na nogama, pomaže u očuvanju izgleda vaših stopala. Preuska ili neudobna obuća može prouzrokovati pritisak na nokte ili stvaranje žuljeva, što može oštetiti pedikir.

Zdrava ishrana i hidratacija

Zdrava ishrana i adekvatna hidratacija imaju direktnu povezanost sa izgledom kože i noktiju. Konzumiranje dovoljno vode i hrane bogate nutrijentima poput proteina, vitamina i minerala doprinosi zdravlju vaših noktiju i kože stopala.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Održavanje pedikira kod kuće nije komplikovano ako sledite ove jednostavne savete. Redovna briga o stopalima između poseta salonu će vam pomoći da održite njihov zdrav i negovan izgled. Uživajte u lepoti svojih negovanih stopala svakodnevno, i ne zaboravite da je Studio Kinesthetic uvek tu da vam pomogne.

Za posetu našem salonu zakažite termin pozivom na broj 063 254 824, ili preko Vibera, WhatsAppa ili Telegrama.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad