// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

U današnjem svetu gde je nega i briga o sebi sve važnija, muškarci sve više prepoznaju važnost održavanja negovanih i zdravih stopala. Iako se često smatra da je pedikir rezerviran samo za žene, sve veći broj muškaraca shvata koliko je bitno brinuti se o ovom delu tela.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Zašto muškarci trebaju brinuti o svojim stopalima?

Prvo, stopala su osnov našeg tela. Ne samo da nas nose kroz život, već su i često izložena stresu, trljanju i vremenskim uticajima. Zanemarivanje stopala može dovesti do problema poput kurijih očiju, žuljeva, gljivičnih infekcija i lošeg mirisa.

Drugo, negovana stopala su znak higijene i brige o sebi. Bez obzira jeste li u poslovnom okruženju ili na opuštenom izletu, uredna stopala ostavljaju dobar utisak i pokazuju da vodite računa o svom izgledu.

Treće, pedikir može pružiti i mentalno osveženje. Opustite se dok se profesionalci brinu o vašim stopalima, osećajte kako se stres i napetost otpuštaju, a vi se osećate osveženi i spremni za nove izazove.

Kako izgleda pedikir za muškarce?

Pedikir za muškarce se ne razlikuje previše od onog za žene, ali je prilagođen potrebama muške kože i stopala. Proces obično uključuje:

  • Potapanje stopala: Prvo, stopala se potapaju u toplu vodu kako bi se omekšala koža i olakšao proces uklanjanja mrtvih stanica.
  • Uklanjanje tvrdih naslaga i kurijih očiju: Stručnjak će nežno ukloniti tvrde naslage i kurije oči, pružajući olakšanje i sprečavajući buduće probleme.
  • Oblikovanje noktiju: Nokti se skraćuju i oblikuju kako bi se izbegle nepravilnosti i problemi poput urastanja noktiju.
  • Hidratacija i masaža: Nakon čišćenja i oblikovanja, sledi hidratacija kože stopala i blaga masaža, što potpomaže cirkulaciju, smanjuje napetost mišića i osigurava dubinsku hidrataciju kože.
  • Lakiranje noktiju (po želji): Za muškarce koji vole dodatni dodir elegancije, moguće je odabrati i lakiranje noktiju bezbojnim lakom za sjaj i zaštitu.

Kako održavati njegu stopala kod kuće?

Naravno, briga o stopalima ne prestaje nakon posete salonu. Redovna nega kod kuće ključna je za održavanje zdravih i negovanih stopala. Evo nekoliko saveta:

  • Redovno perite stopala: Operite stopala svaki dan sapunom i vodom, a posebno nakon vežbanja ili dugih razdoblja nošenja cipela.
  • Hidrirajte kožu: Koristite kvalitetnu hidratantnu kremu ili losion za stopala kako biste održali kožu hidratantnom i sprečili sušenje i pojavu pukotina.
  • Nosite udobnu obuću: Izaberite cipele koje odgovaraju vašoj veličini i pružaju dobar oslonac telu.
  • Oblikujte nokte: Redovno skraćujte nokte na nogama kako biste sprečili urastanje noktiju i druge probleme.
  • Koristite piling za stopala: Jednom nedeljno koristite piling za stopala kako biste uklonili mrtve stanice i održali kožu glatkom i svežom.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Briga o stopalima nije samo stvar estetike, već i zdravlja i samopouzdanja. Ulaganje u redovnu negu stopala ne samo da će vam pružiti osećaj svežine i udobnosti, već će i poboljšati vaš ukupni utosak i samopouzdanje. Dakle, neka pedikir za muškarce postane deo vaše redovne rutine nege, i osetićete razliku koju negovana stopala mogu učiniti u vašem životu.

Termine tretmana možete zakazati pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad