// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Dolazak zime sa sobom nosi ne samo snežne pejsaže i praznično raspoloženje već i specifične izazove za našu kožu. Hladni i suv vazduh mogu uticati na zdravlje i izgled naše kože, posebno lica. Evo kako možemo sačuvati zdravlje kože i održati je hidriranom i zaštićenom tokom zime.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Kako zima utiče na kožu lica?

  • Dehidrirana koža: Hladnoća uzrokuje da vlažnost isparava iz kože, što može rezultirati suvom i dehidriranom kožom. Ovo se često manifestuje kao ispucalost, iritacije pa čak crvenilo.
  • Osetljivost: Ekstremni temperaturni uslovi mogu povećati osetljivost kože lica. Vetar i niske temperature mogu iritirati kožu, čineći je podložnijom crvenilu i svrabu.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Saveti za negu kože lica tokom zime

  • Intenzivna hidratacija: Birajte kreme za lice koje su bogate, hidratantne i prilagođene vašem tipu kože. Aktivni sastojci poput hijaluronske kiseline, glicerina i pantenola mogu pomoći u zadržavanju vlage u koži.
  • Zaštita od UV zračenja: Iako su dani kraći, ne zaboravite na zaštitu od sunčevih UV zraka. Nanošenje kreme sa SPF-om tokom zime i dalje je ključno kako biste zaštitili kožu od štetnih sunčevih zraka.
  • Redovno čišćenje i hidratacija: Nežno čišćenje lica je važno za uklanjanje nečistoća i ostatka šminke. Nakon čišćenja, nanesite hidratantnu kremu dok je koža još vlažna kako biste zadržali vlagu.
  • Ovlaživači vazduha: Korišćenje ovlaživača vazduha u prostorijama može pomoći u održavanju vlažnosti vazduha, čime se smanjuje isušivanje kože.
  • Nega usana: Usne su posebno osetljive tokom zime. Koristite balzam za usne s hidratantnim sastojcima kako biste sprečili isušivanje i pucanje.
  • Pravilna ishrana i hidratacija: Unos hrane bogate Omega 3 masnim kiselinama i antioksidansima može poboljšati zdravlje kože. Održavanje hidriranosti konzumiranjem dovoljno vode takođe je ključno za sjajnu kožu.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Dodatni negu kože lica tokom zime

  • Nega nakon boravka napolju: Nakon boravka na hladnom vazduhu, umijte lice toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu kako biste obnovili izgubljenu vlagu.
  • Maska za lice: Povremeno korišćenje hidratantnih maski može pružiti dodatnu njegu koži i povratiti vlagu.

Kao zaključak možemo reći da zima može biti izazovna za zdravlje naše kože, ali odgovarajućom negom možemo zaštititi lice od negativnih uticaja hladnijih meseci. Redovita hidratacija, zaštita od sunca, pravilna ishrana i nežna nega kože ključni su koraci za očuvanje sjajnog i zdravog izgleda kože tokom zime.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Podsećamo vas da je novogodišnji i božićni popust od 10% na sve naše usluge još uvek u toku! Zakažite na vreme termin pozivom na broj 063 254 824, ili preko Vibera, WhatsAppa ili Telegrama.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad