// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Stopala su često zanemarivana, ali izuzetno važna komponenta našeg tela. Problemi poput uraslih noktiju i bolnih kurjih očiju mogu ozbiljno narušiti našu udobnost i mobilnost. U današnjem blog postu, istražujemo kako medicinski pedikir može pružiti olakšanje i rešenje za ove uobičajene probleme stopala.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Medicinski pedikir i njegova uloga

Medicinski pedikir je više od uobičajenog estetskog tretmana. Fokusiran je na rešavanje zdravstvenih problema stopala, uključujući urasle nokte i kurje oči. Stručnjaci za medicinski pedikir, zaposleni kod nas u Studiju Kinesthetic, imaju posebnu obuku i sertifikaciju koja im omogućava da adekvatno tretiraju ove probleme i pruže pacijentima potrebno olakšanje.

Urasli nokti - bol i rizici

Urasli nokti, takođe poznati kao ingrown toenails, mogu biti izuzetno bolni. Ovaj problem nastaje kada ivica nokta prodire u kožu oko nokta, izazivajući upalu, crvenilo i otok. Ukoliko se ne leči pravilno, urasli nokat može dovesti do ozbiljnih infekcija. To je razlog zašto je ključno obratiti se stručnjaku za medicinski pedikir koji će efikasno rešiti ovaj problem.

Kurje oči i njihova neugodnost

Kurje oči su još jedan čest problem stopala koji može uzrokovati nelagodnost pri hodanju. Ovi tvrdi, zgusnuti slojevi kože često se formiraju na područjima s intenzivnim pritiskom ili trenjem, poput tabana ili prstiju. Oni mogu postati bolni i stvarati osećaj nelagodnosti. Mi u Studiju Kinesthetic koristimo posebne tehnike kako bi pažljivo uklonili kurje oči i osigurali da se ne ponavljaju.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Kako medicinski pedikir rešava ove probleme

Mi u Studiju Kinesthetic primenjujemo precizne tehnike kako bi tretirali urasle nokte i kurje oči. Prvo, pažljivo analiziramo stanje i određujemo pristup tretmanu. Za urasle nokte, moguće je da će delimično ili potpuno ukloniti deo nokta kako bi omogućili normalan rast i sprečili dalje probleme. U slučaju kurjih očiju, koriste se specijalni alati i kreme kako bi se omekšala i uklonila zgusnuta koža.

Prevencija i redovno održavanje

Nakon tretmana, dobićete savete o prevenciji. Redovno podrezivanje noktiju i pravilna obuća su ključni faktori koji mogu pomoći u sprečavanju ponovnog javljanja ovih problema. Takođe je važno redovno posetiti stručnjaka za pregled i održavanje stopala, kako bi se reagiralo na potencijalne probleme pre nego što postanu ozbiljni.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Medicinski pedikir igra ključnu ulogu u rešavanju problema urastanja noktiju i kurjih očiju. Stručnjaci za pedikir pružaju efikasan i siguran tretman, obezbeđujući olakšanje od bola i nelagodnosti. Redovna nega stopala uz pomoć stručnjaka može značajno poboljšati ukupno zdravlje i udobnost vaših stopala. Ne zanemarujte probleme stopala – obratite se nama na broj 063 254 824, ili preko Vibera, WhatsAppa ili Telegrama, i vratite svojim stopalima zdrav izgled i funkcionalnost.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad